torstai 28. marraskuuta 2013

Ensimmäinen päivä ja tutustautuminen työhön ja työnkuvaan, 28.11.2013.

Saavuimme aamusta Tietohallinnon konttorille, hoitamaan paperiasiat ja käytännöt kuntoon. Sen ohessa saimme työparini kanssa käyttöömme yhteisen työpuhelimen ja kannettavan tietokoneen, Win 7 -käyttöjärjestelmällä.

Tutustauduimme konttoriin itsessään ennen kuin lähdimme kohti ammattikoulua, metallilinjaa. Kävimme läpi kierroksen ja perehdytyksen tuleviin työtehtäviin. Aivan ensimmäiseen työtehtävään paneuduimme hieman myöhemmin. Siihen kuului erään langattoman verkkoluokan opiskelija ja opettajakoneiden tarkistaminen ja läpikäyminen.


Koneista joissa oli ilmoitettu vikoja, osoittautuivat itse viattomiksi tai sitten viat ratkaistiin helposti. Koneissa oli käytössä AutoCAD 2013 ja WinCam. Varmistimme myös netin toiminnan jokaisessa koneessa. Koneet itsensä olivat suurissa, mustissa, kuin armeijan kantolaukuissa ja ne olivat mielestäni erittäin hienoja ja kätevän oloisia, etenkin kuin virta kohdistettiin laatikossa oleviin koneisiin, jolloin akut pysyivät täynnä.

WinCAM

AutoCAD 2013


Koneita käsitellessämme jouduimme menemään kytkinkaapille vain kerran ja jälkeenpäin huomasimme että joku oli painanut "yhteydentilan" pois päältä, joko tahallaan tai vahingossa.


Kuitenkin, päivämme sujui koneita tarkastellessa mukavasti, ainakin toimenkuva mitä huomenna meillä olisi, vaikuttaa kiintoisalta. Minun on muistettava hankkia itselleni vihko, työmuistiinpanoja varten.




Päivä oli todella leppoisa, mutta kaikki sujui paremmin kuin osasin odottaa. Sain myös otettua muutamia valokuvia aiheeseen liittyen.

Huomista mielenkiinnolla odotellessa...

EDIT NOTE: Tyypillinen työpäiväni on tästä edes kahdeksantuntinen. Eli aamukahdeksasta iltaneljään saakka. Tämä päivä oli poikkeuksellisesti kahdeksasta puoli kahteen.

28.11.2013

1 kommentti:

  1. Tietokone "söi" levykkeen? Jotenkin huvittavaa... Silti aika harmi, pitäisiköhän koko kone purkaa sitten? :)

    VastaaPoista