tiistai 10. joulukuuta 2013

Programming Station iTNC530 - simulaatio-ohjelman asennus, 09.12.2013.

Katsastus Programming Station iTNC530 - asennukseen. Tehtävänämme oli asentaa kyseinen ohjelmisto n. kolmelle koneelle metallipuolen luokkahuoneessa. Kyseessä on kuulemamme mukaan simulaatio-ohjelma. Asennus ei sujunut ongelmitta, sillä sen jälkeen kyseinen ohjelma ei lähtenyt missään koneessa käyntiin. Jouduimme poistamaan asennukset ja uusimaan sen taasen ja monta kertaa, kunnes tajusimme ladata itse Hardlock Driven ja ihme ja kumma, ohjelma heräsi henkiin.
Aloitamme oikeaoppisesti Hardlock Driven asennuksesta:


Pura/avaa paketti ja valitse kieli.

Noin, ei tämän vaikeampaa vai mitä? Seuraavaksi itse ohjelmiston asennukseen jonka haemme kehittäjän verkkosivulta, samalta kuin Drivenkin.


Kyseisen ohjelman pystyy lataamaan eräältä sivustolta, mutta en usko että kenellekkään teille siitä on hyötyä sillä sen ohessa tarvitaan itse fyysinen ohjainalusta.


Asennus alkaa perinteisellä tervetulotoivotuksella terveisin InstallShield Wizard. Etenemme päättäväisesti eteenpäin.

  

Kaikkihan meistä aina lukevat nämä lisenssisopimukset ja hyväksyvät kaikki termit ja muut, joten voimme hyvällä omatunnolla edetä myöntämällä asian.



Ja kun oma omatuntomme on puhtaanvalkoinen niin päätämme oletuskansion, itse asiassa naputtelimme aivan toisenlaiset mitä tuossa kuvassa, joten...


Asennamme perin tyypillisen asetuksen kaikessa tyypillisyydessään.

Ja tietenkin se väylä minkä kautta me löydämme kyseisen ohjelman.

Nyt on luvassa muutaman minuutin kestävä tauko, voi juku.

  

Hyvä naiset ja herrat, olemme onnistuneet asentamaan simulointiohjelman! Tämän ikkunan jälkeen jouduimme kylläkin tekemään sen monta kertaa jälkeenpäin, mutta sehän on perin sivuutettava pikkuseikka. 


Avaamme ohjelman ja annamme sen alustaa itsensä käytölle. Sitten se on valmis ja vastuu siirtyy muualle.

Ja tässä vielä bonuksena, mistä ohjaimesta on kyse, voin sanoa että se oli iso läpyskä.
Ei muuta konkreettista tähän hätään!

10.12.2013

4 kommenttia:

  1. Tämmöistä... Ihme ohjelmia nykyään ja hassun näköinen tuo "lauta" joka on puoliksi näppäimistöä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kun olet kommentoinut, yritän kommentoida sinun kun pystyn, viimeksi en pystynyt siihen, mutta kokeilen että toimiiko. Vika saattaa olla omassa romussani.

      Poista
  2. Näytän tätä sinun blogiasi myös tuon TutKIVA -hankkeen opettajille ja muille toimijoille. Minnalle myös plussaa noista kommenteista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se sopii, yritän päivitellä hieman viime viikon juttuja. En ole vieläkään hoksannut mitä taikoja tulisi tehdä että kommenttien väri vaihtuu valkoiseksi.

      Poista